torstai 2. toukokuuta 2013

Pakollinen rataspäivitys!

Kevät on jännää aikaa... Olen huomannut, että tämän Äidin trendinä on ollut nouseva rataskuume joka kevät. No, mutta nyt olen taas varsin tyytyväinen, kun rataskavalkadimme on kevään kunniaksi päivitetty ;) Tähän kuumeeseen ei kai auta kuin yksi lääke!

Kunnon pitkän matkan rattaina meillä on Teutonian Timmyt ruskeina. Niin herkullinen väri, niin tukeva meno ja muutenkin tosi toimivat kärryt. Tykkään älyttömästi. Näistä en hevillä luovu. Tällaiset menopelit siis hankittiin kesän kynnyksellä 2012:


Matkarattaiden virkaa meillä toimitti tähän kevääseen asti Gracon Mirage Plus- kärryt, jotka olivat mielettömän hyvät rattaat - etenkin vauva-aikana kun lapsi kuljetettiin kaukalossa, Gracon kaukalon kun sai naksautettua suoraan rattaisiin kiinni! Rattaita käytettiin suht paljon ja ne olivat mieleiset. Kävi kuitenkin niin, että Äitiin iski rataskuume... Vaarallista, hyvin vaarallista. Lisäksi Gracojen oikeastaan ainut huono puoli oli puuttuva haararemmi. Lapsi piti aina vyöttää kiinni (lyhyellekin matkalle), koska ilman vöitä kyydistä valui helposti pois (varsinkin kun raivari iski). Tällaiset olivat siis aiemmat matkarattaat:


Ihan mainiot pelit. Ketterät ja yllättävän tukevat. Selkänojan sai useaan asentoon, myös makuulle. Järkeilin, että jos aion vielä matkarattaita vaihtaa, aika on nyt, kun vanhoista saisin vielä kohtuullisen korvauksen myymällä ne eteenpäin. Näin siis tein. Myymällä nämä sain puolet uusien matkarattaiden hinnasta niiden hankintaa varten :) Uusia rattaita en etsinyt kauan. Kavereiden kanssa tuli jaettua kokemuksia. Tärkeimmät kriteerit olivat pieneen tilaan kasattuna meno, tukevuus ja ketteryys, kääntyvät etupyörät, haararemmi, tilava tavarakori ja ennen kaikkea edullinen hinta. Meidän taapero ei kuitenkaan enää kauan rattaissa istu. Nykyäänkin jo kävellään suurin osa matkoista. Kevyet rattaat ovat joka tapauksessa ihan korvaamattomat esim. kaupungilla tai muilla kauppareissuilla. Uskon, että nämä uudet rattaat olivat kannattava valinta ottaen huomioon senkin, että edessä on toivottavasti pitkä kesä jona kevyitä rattaita voi käyttää vähän pitemmilläkin matkoilla! Näihin päädyttiin: 


Emma BMX Lite. Arvaatko minkä väriset tilasin? No punaiset :) Kysyin Mieheltä, ovatko liian tyttömäiset. Vastasi, että tyttöhän meillä on. Niinpä niin. Ihanan pirteä väri, pehmeä punainen. Huvikumpu-nimisestä verkkokaupasta tilasin, hinta oli 89€. Muutamassa paikassa näkyvät olevan nyt 79€ tarjouksessa. Emmoissa on hyvän kokoinen tavarakori, suojaisa kuomu (jossa on kurkistusverkko myös), turvakaari haararemmillä, selkänojan saa useaan asentoon (myös makuulle) ja hyvän oloiset renkaat. Menee myös pieneen tilaan. Kuljettajan juoma-/tavarateline on myös iso plussa! :) Alkuvaikutelma uusista rattaista oli mainio! Meillä kävi vaan ilmeisesti huono tuuri ja saimme maanantaikappaleen... Rattaat viettivät vasemmalle, lapsi kyydissä melko voimakkaastikin, koska runko oli aavistuksen kiero. Lisäksi parin päivän käytön jälkeen, juuri ennen vappua, jarruakseli murtui! Vähän kyllä harmitti... Tänään sitten ostopaikan ohjeen mukaisesti kärräsin kärryt paikalliseen Lastentarvikkeeseen, ja lopulta mukaan lähti tismalleen samanlaiset Emmat, myymälän mallikappale. Toivotaan, että nämä nyt kestävät ja edessä on monia yhteisiä kilometrejä! 

Pitkänlainen teksti rattaista... Vain nainen kai kykenee tähän!?

P.S. Kuka sanoi, että munkkeja voi leipoa vain ENNEN vappua?


Viikonloppua odotellessa. -A

Rataskuvat lainattu Googlesta.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti