maanantai 27. toukokuuta 2013

Aurinkoisen viikonlopun tunnelmia

Kelit ovat olleet ihanan lämpimät ja aurinkoiset, ja ulkoilman houkutus on syrjäyttänyt blogin pidon ;) Tässä tunnelmia meidän viikonlopulta. Perjantaina syötiin savulohisalaattia ja lauantaina vierailimme Lemmikkieläinpuisto Ysitien Lemmikissä ihailemassa isoa joukkoa koti- ja luonnon eläimiä. Amalia oli enemmän innoissaan puistossa juoksentelusta kuin eläimistä - ehkä ne ensi kesänä ovat sitten SE juttu :) Päivä oli hurjan lämmin ja aurinkoinen. Paikka on sopivan kokoinen pienellekin: pihaan ajosta autoon nousuun meillä meni n. tunti ja tämä aika sisälsi kierroksen lisäksi eväshetken. Pienikin siis jaksaa!
Savulohisalaatin kasasin vaihteeksi kerroksittain, koska en tykkää siitä että lohi muhjuuntuu salaattikavereihinsa jos salaatin sekoittaa. Niin helppo, terveellinen ja hyvä kesäruoka! Kastike kannattaa tehdä ennen salaattia jääkaappiin vetäytymään.

Kesäinen savulohisalaatti

n. 300g savulohta
jääsalaattia
rasia helmitomaatteja
kotimainen kurkku
tilliä 

Kastike lohisalaatille:

1 prk kermaviiliä
puolikkaan sitruunan mehu
n. 1 tl sinappia
valkopippuria
maun mukaan tilliä, minä käytin paljon

Salaattia syödessä tuli mieleen, että omena saattaisi sopia joukkoon? Onko kokemuksia kalan ja omenan yhdistämisestä salaatissa?

Aurinkoista viikon jatkoa!

- A

1 kommentti:

  1. Meilläkin on täällä lähellä kotieläinpuisto, pitäiskin joku päivä käydä vierailulla. :)Ja nam, alkoikin tekeen mieli lohisalaattia, omena varmasti sopis myös! :)

    VastaaPoista