sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Hidas sunnuntai ja karjalanpizzakat

Täällä on ollut tänään hämärä, sateinen ja oikein sunnuntain oloinen sunnuntai. Ensi viikkoa odotellessa - miehen työviikko on kolmepäiväinen ja torstaina Äiti ja Isä starttaavat kohti Tallinnaa, josta palataan Äitienpäivän vastaisena yönä. Kahdenkeskistä aikaa, ihanaa! Tytön kanssa tulee Äidin äiti viettämään laatuaikaa. Sääpalvelut näyttävät, että loppuviikko tulee olemaan sateinen ainakin Viron päässä, toivotaan, että ennustus muuttuu vielä ja saisimme nauttia keväisestä auringosta!

Sitten ruoka-asioihin. Keittiöni on melko kokeilevaa sorttia, ja reseptejä harvoin luntataan kirjaimellisesti. Joskus syntyy ihan uusiakin ruokalajeja kun katselee nälkäisenä jääkaapin sisältöä. Tällainen oman aikansa ahaa-elämys ovat karjalanpizzakat. NAM! Näitä meillä syödään tänään sunnuntaisapuskana. Jaan teillekin tämän oman, meillä maukkaaksi todetun ohjeen, jota jokainen innokas jauhopeukalo voi muokata omanlaisekseen!

12-14 kpl karjalanpiirakoita (ei pakasteversiota)
150g juustoraastetta
2 kananmunaa
yksi paprika (itse käytän punaista)
1 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
pizzamaustetta
mustapippuria
ripaus suolaa

Pilko paprika paloiksi ja sekoita astiassa keskenään paprikanpalat, kananmunat, juustoraaste, valkosipulimurska ja mausteet. Lado karjalanpiirakat pellille ja jaa täyte niiden päälle. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Tähän settiin sopii hyvin mukaan myös sipulikuutiot, jotka nyt itse jätin tällä kertaa pois täytteestä. Muutenkin ohje on erittäin muokattavissa omaan makuun sopivaksi! Meidän karjalanpiirakat haen muuten yleensä kotia lähellä olevasta Vaasan & Vaasan tehtaanmyymälästä, josta saa aina maukkaita ja tuoreita leivonnaisia ja leipää!

 
Makoisaa sunnuntain jatkoa! Olisi muuten kiva tietää, lukeeko näitä juttuja kukaan ;) Jätä toki puumerkkiä kommenttikenttään ja liity blogin lukijaksi. Tiedossa on mahtavien juttujeni lisäksi kilpailuja ja arvontoja, kunhan saadaan lukijakuntaa alulle! Muutenkin mukavampi kirjoittaa juttuja, kun tietäisi että joku edes näitä lukee.

- A

4 kommenttia:

  1. Hauska resepti. Luen ekaa kertaa blogiasi. Mullakin reseptejä blogissa, vilkase jos kiinnostaa, maladajamama.blogspot :) ja tietty kaikki muutkin ketä kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ehdottomasti käyn tutustumassa! Kiva saada uusia lukijoita :)

      Poista
  2. Seurannu heti alusta asti :) Nää karjalanpizzakat pitääki laittaa korvan taakse :)

    VastaaPoista
  3. Jamis :) Näitä testataan heti... Kiva blogi, seuraan!

    VastaaPoista